4 Aralık 2014 Perşembe

Dönüşüm Başlasın...



Hayatı değiştirmek demek farklı şeyler yapmaksa saç renginizden, gardırobunuzdan başlayabilirsiniz işe; sonra iş, eş, şehir, ülke şeklinde ilerleye bilir. Evliysen boşanmak, bekarsan evlenmek; çalışıyorsan işten ayrılmak ve biraz dinlenmek, çalışmıyorsan belki bir işe başlamak… yapılabilecek o kadar çok şey var ki farklı sosyal yapıda ve ekonomik düzeyde olan insanlar için. En kötü ihtimalle her gün işe giderken kullandığınız yolu değiştirmek olabilir.

Peki, ne değişti? İlk başta bu farklılıklar sizin belli yakın çevrenizde de ilgi ya da şaşkınlıkla karşılandı, siz de oyalanıp biraz zaman kazandınız ya sonra? Eskiden gelen sıkışmışlık duygusu sizi değişim isteyen duyguya tekrar götürdü, tekrar değişim tekrar ne yapmalıyım arayışları başladı. Çünkü yapılanların hepsi yüzeysel değişiklikler; bu 20 yıllık evliliği bitirmekte olsa. Bir şeylerden kaçmak istediğimizde, “gideceğim buralardan” dediğimizde; “kimden kaçıyorsun? Kendini de yanında götürüyorsun ki” denir ya… “olduğun yer değil kendini değiştir” denir ya…  aslında o da değişim değil kişinin aslına dönmesi oluyor. Değişmek değil buradaki ihtiyacımız olan şey dönüşmek, kendi özüne geri dönmek.

Neden istediğimiz, hayal ettiğimiz kişi değil de kendi özümüze dönelim? En temel ve aslında tek cevabı: gerçek kendimiz, bu dünyaya yaşamak için geldiğimiz kişi olmadıkça huzurlu, tatmin olunan ve başarılı bir hayat yaşayamayız. Bazı inanışlara göre kişi kendi doğum tarihini, saatini, yerini, ailesini kendisi seçiyor ve o saatteki özellikte doğan kişinin özelliklerini taşıyacak ve kendisinin seçtiği hayatı yaşayacaktır, Hindistan’da bir Hint fakiri olarak doğmak ya da İngiliz Kraliyet Ailesinin üyesi olarak doğmakta bir seçim. Bu bir inanıştır, inanmak inanmamak ya da bunun üzerine tartışmak bence zaman kaybı. Ama şu bir gerçek ki doğduğunuz andaki etkiler gerçekten kişiliğinizi, iletişim becerilerinizi, hayatta ilerleyeceğiniz yolu, hayat amacınızı belirliyor. Astroloji ve diğer bütün kadim bilgilere bakıldığında aynı eş merkezli olan bilgiler sunulmakta insanoğluna.

Dönüşümün temelinde kişinin kendini “tanıma”sı yatıyor. Bunun çok farklı yolları var: yılların vermiş olduğu acı tecrübeler en yaygın kullanımda olan ve yaklaşık olarak 60’lı yaşlardan sonra verim elde edilen bir yöntem, psikologlarla yapılan çalışmalar, astroloji ve birçok yöntem daha eklenebilir. Benim tercihim Human Design oldu çünkü kişiye kendisi anlatırken, nasıl özüne döneceğinin anahtarını da veriyor.

Kendimi tanımakla meşgul olduğum ve bir çıkış yolu aradığım bir dönemdi Human Design ile karşılaştığımda ve benim dönüşüm sürecim böylece başlamış oldu. Gerçekteki Ebru ile bu hayatta bir şekilde yaşamaya çalışan kişi arasındaki farkları gördüm, insanın kendisi ile ilgili zannettiği şeylerin ne kadar gerçek dışı olduğunu fark ettim ve çevrenin, ailenin, korkuların, koşullandırılmaların, kuralların, kısıtlamaların, eğitimin, bilgisizliğin bir insan hayatında neler yapabileceğini anladım.

Human Design analizi ile birlikte bu yedi yıllık döngü başlıyor. Hiç bir şey bir anda değişmiyor, bu bir dönüşüm ve bir süreci var. Siz kendi Strateji ve Otoritenizle yaşamaya başladıkça yani kendiniz olmaya başladıkça çok daha güçleniyor etkileri. En önemlisi hayatta en çok eksikliğini duyduğunuz şeyler hayatınıza girmeye başlıyor “kendini kabul etme” ve “kendini sevme”.  Sadece gerçeğini yaşayarak kendini onurlandırmış oluyor insan ve bunun hazzı hiç bir şeyde yok. Siz kendinize döndükçe öfke, hayal kırıklığı, acı, sevgisizlik, saygı beklemek artık huzur, başarı, tatmin duygularına dönüşüyor. Siz kendiniz olmaya başladıkça, sizi kalıplara sokmaya çalışanların üzerinizde etkileri kalmıyor.

Yedi yıl başta çok uzun geliyor insanlara ve uzaklaşmalarına neden oluyorlar…. Çok büyük travmalar yaşamadığınız sürece hiçbir şey bir anda olmuyor. Daha önce denediklerinize bir bakın kısa süreli bir rahatlama ve tekrar aynı şeyler… zaman hızla ilerliyor; hayatta kısa sürede değişiklikler sunmasını beklerken daha da çok zaman kaybediyor insan.


Ben bu süreçte altıncı yılımdayım ve eski Ebru çok yol kat etti. Hayatında huzur var, kendini tanıyor, onun için hayatın nasıl çalıştığını biliyor ve en önemlisi artık kendini seviyor. Hayatta benimle birlikte dönüşüyor, bu benim hayalimdi ve ben bu hayali gerçekleştiriyorum 

İletişim için: arslaneb@gmail.com

1 yorum: